Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2686g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 1343g373kcal16g54.5g2.7g28.2g
Porkkana 269g88kcal1.7g14.9g0.5g6.8g
Sipuli (kuorittu)188g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu27g28kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g60g544kcal0g0g60.4g0g
Naudan paistijauheliha 7%403g560kcal76.5g0g28.2g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3325kcal197.4g175g184.8g77.6g
Valittu annoskoko5000g1662kcal98.7g87.5g92.4g38.8g
Annoskoko puolitettuna2500g831kcal49.4g43.8g46.2g19.4g
Arvot/100g100g33kcal2g1.8g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310806