Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 2819g642kcal15.8g97.3g8.5g39.5g
Sipuli, paistettu 176g178kcal2.3g8.6g14.4g3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g42g44kcal3.3g6.9g0.3g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 1762g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g159g122kcal9g17.3g0.5g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr35g99kcal2.8g3.3g8.5g0.6g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g2209kcal68g272.2g64.8g91.6g
Valittu annoskoko5000g1105kcal34g136.1g32.4g45.8g
Annoskoko puolitettuna2500g552kcal17g68.1g16.2g22.9g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272