Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi845g3801kcal54.9g506.8g177.4g26.2g
Voi 169g1225kcal2g0.7g137.3g0g
Vadelma 1014g417kcal10.1g41.6g8.1g37.5g
Sokeri 270g1097kcal0g270g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g338g862kcal19.9g10.8g80.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 338g1115kcal6.8g10.1g118.2g0g
Liivatelehti, gelatiini1689g5895kcal1445.9g0g1.7g0g
Vesi338g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g28823kcal3079.2g1680g1046.8g127.4g
Valittu annoskoko5000g14412kcal1539.6g840g523.4g63.7g
Annoskoko puolitettuna2500g7206kcal769.8g420g261.7g31.9g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584