Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 823g627kcal15.5g127.6g1.6g8.2g
Vesi, vesijohtovesi 2993g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 278g91kcal1.7g15.5g0.6g7.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g60g18kcal0.6g2.4g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Hirvenjauheliha oma saalis629g704kcal138.3g0g18.9g0g
Emmental juustoraaste, lidl150g551kcal43.4g0g41.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4017kcal400.8g297.4g126.6g32.8g
Valittu annoskoko5000g2009kcal200.4g148.7g63.3g16.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1004kcal100.2g74.4g31.7g8.2g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312