Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g994g3379kcal129.2g670.9g16.9g52.7g
Kurpitsansiemen, Risetti459g2587kcal82.6g192.7g165.1g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 306g2062kcal82.2g21.1g177.4g37.6g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g184g1193kcal27.5g27.5g119.3g0g
Hasselpähkinä 306g1969kcal43.1g10.4g186.5g53.5g
Pellavansiemen kokonainen 153g773kcal30.3g1.5g64.1g40.4g
Auringonkukansiemen 306g1816kcal70.3g38.5g151.4g18.3g
Vesi2294g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g27559kcal930.4g1925.2g1761.4g405g
Valittu annoskoko5000g13780kcal465.2g962.6g880.7g202.5g
Annoskoko puolitettuna2500g6890kcal232.6g481.3g440.4g101.3g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.3g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305