Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3257g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 977g379kcal4.3g66.4g4.9g25.4g
Sokeri 277g1124kcal0g276.6g0g0g
Mannasuurimo 489g1545kcal49.8g310.7g5.4g17.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6096kcal108.2g1307.4g20.6g85g
Valittu annoskoko5000g3048kcal54.1g653.7g10.3g42.5g
Annoskoko puolitettuna2500g1524kcal27.1g326.9g5.2g21.3g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423