Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g2141g2784kcal21.4g21.4g21.4g21.4g
Vehnäjauho puolikarkea 139g478kcal14.2g97.4g1.7g4.9g
Sipuli (kuorittu)385g104kcal5g18.5g0.8g6.6g
Vesi2141g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g129g488kcal1.3g118.2g0.6g0g
Oliiviöljy 64g568kcal0g0g64.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8843kcal83.8g511g177.4g65.8g
Valittu annoskoko5000g4422kcal41.9g255.5g88.7g32.9g
Annoskoko puolitettuna2500g2211kcal21g127.8g44.4g16.5g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026