Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g4630g3009kcal148.1g222.2g162g0g
Sitruunamehu, laimentamaton185g39kcal0.6g3g0g0.2g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g23g39kcal1.9g7.4g0.2g0g
Sinappi 46g61kcal2g6.5g2.8g0.8g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g69g42kcal2.1g10.4g0.1g0g
Tilli mauste46g7.9kcal0.6g0.5g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6396kcal310.6g500g331g2g
Valittu annoskoko5000g3198kcal155.3g250g165.5g1g
Annoskoko puolitettuna2500g1599kcal77.7g125g82.8g0.5g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789