Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1658g337kcal9.9g63g5g23.2g
Sipuli (kuorittu)398g107kcal5.2g19.1g0.8g6.8g
Valkosipuli 133g144kcal10.5g21.6g0.8g2.8g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g133g33kcal0.5g11.4g0.1g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 2653g5257kcal69.8g20.4g514.6g177.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g11755kcal191.8g271g1042.6g421g
Valittu annoskoko5000g5878kcal95.9g135.5g521.3g210.5g
Annoskoko puolitettuna2500g2939kcal48g67.8g260.7g105.3g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081