Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 231g2045kcal0g0g231.2g0g
Sipuli (kuorittu)1115g301kcal14.5g53.5g2.2g19g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g1982g2339kcal166.5g329g41.6g79.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g372g1152kcal63.2g200.7g10.8g48.3g
Valkosipuli 66g72kcal5.2g10.8g0.4g1.4g
Juustokumina jeera (), annos 6g50g175kcal8.8g21.9g11g5.2g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 83g37kcal1.7g6.6g0.2g1.2g
Mustapippuri 4.1g12kcal0.5g1.6g0.1g1.1g
Korianteri, tuore, annos 20g83g17kcal1.7g3.3g0.4g2.5g
Persilja 83g23kcal1.1g0.9g0.2g6.6g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g165g1074kcal36.3g4.3g95.8g21.5g
Sitruunamehu, laimentamaton124g26kcal0.4g2g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g248g768kcal42.1g133.8g7.2g32.2g
Rypsiöljy 372g3286kcal0g0g371.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g22649kcal684g1536.8g1545.4g436.8g
Valittu annoskoko5000g11325kcal342g768.4g772.7g218.4g
Annoskoko puolitettuna2500g5662kcal171g384.2g386.4g109.2g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413