Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki2427g1942kcal315.5g48.5g48.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 2427g3211kcal63.8g77.7g291.3g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 49g197kcal0g48.5g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g85g26kcal0g8.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10752kcal758.6g366.4g679.6g0g
Valittu annoskoko5000g5376kcal379.3g183.2g339.8g0g
Annoskoko puolitettuna2500g2688kcal189.7g91.6g169.9g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803