Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)4286g5400kcal471.4g12.9g385.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g286g2086kcal2.9g2.9g228.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g429g2571kcal102.9g28.3g231.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20114kcal1154.4g88.2g1691.4g0g
Valittu annoskoko5000g10057kcal577.2g44.1g845.7g0g
Annoskoko puolitettuna2500g5029kcal288.6g22.1g422.9g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780