Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1230g936kcal23.1g190.6g2.5g12.3g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)738g1365kcal81.2g40.6g95.9g1.5g
Porkkana 369g121kcal2.3g20.5g0.7g9.4g
Keittojuures, Pirkka246g62kcal2.5g11.1g0.7g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr22g62kcal1.8g2.1g5.3g0.4g
Sipuli (kuorittu)123g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Tomaattipyree,euroshopper86g69kcal2.9g16.4g0.9g0g
Flora ruoka kevyt & paksu307g185kcal3.1g13.8g12.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1845g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 34g305kcal0g0g34.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6273kcal237g602g305.8g51.4g
Valittu annoskoko5000g3136kcal118.5g301g152.9g25.7g
Annoskoko puolitettuna2500g1568kcal59.3g150.5g76.5g12.9g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073