Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)754g204kcal9.8g36.2g1.5g12.8g
Valkosipuli 50g54kcal4g8.2g0.3g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g503g141kcal3g29.9g1g12.6g
Oliiviöljy 38g333kcal0g0g37.7g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 1508g2164kcal145.3g30.6g163.3g3.2g
Tomaattimurska 603g177kcal3.4g32g1.2g11.5g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1256g314kcal16.3g52.8g2.5g0g
Soijakastike 38g23kcal1.9g3.6g0g0g
Punaviini 251g177kcal0.8g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7174kcal369g387.6g415g82.4g
Valittu annoskoko5000g3587kcal184.5g193.8g207.5g41.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1794kcal92.3g96.9g103.8g20.6g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424