Juurespeti karitsan paahtopaistille
Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.
1. Kuori ja pilko juurekset.
Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.
2. Ruskista paahtopaistit.
3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).
Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.
4. Asettele lihat juurespedille.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.
Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.
Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.
6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa
Bicca