Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)2248g1845kcal40.5g395.6g2.2g22.5g
Porkkana 519g170kcal3.2g28.8g1g13.2g
Sianliha keskiarvo 1124g2455kcal205.4g0g183.2g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 12g35kcal1.3g1.8g2.5g0.1g
Sipuli 208g63kcal2.6g10g0.4g3.5g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 865g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9135kcal506g872.4g378.6g78.6g
Valittu annoskoko5000g4568kcal253g436.2g189.3g39.3g
Annoskoko puolitettuna2500g2284kcal126.5g218.1g94.7g19.7g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129