Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow684g3759kcal6.2g6.2g410.1g0g
Kananmuna kuoreton 376g536kcal47g1.1g38.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 666g2287kcal67.9g466.5g8g23.3g
Leivinjauhe 34g60kcal1.8g12.9g0g0.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1367g487kcal2.2g97.2g1.2g27.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g109kcal0g27.1g0g0g
Omenasose makeuttamaton 308g232kcal0.9g52.3g0.3g4.7g
Margariini, 60%, Rainbow342g1880kcal3.1g3.1g205.1g0g
Sokeri 581g2358kcal0g580.4g0g0g
Ruishiutale 615g1818kcal53.8g319.9g15.4g85.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g27052kcal365.8g3133.4g1357.2g282g
Valittu annoskoko5000g13526kcal182.9g1566.7g678.6g141g
Annoskoko puolitettuna2500g6763kcal91.5g783.4g339.3g70.5g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324