Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 826g629kcal15.5g128g1.7g8.3g
Vesi, vesijohtovesi 3003g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 279g91kcal1.7g15.5g0.6g7.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g60g18kcal0.6g2.4g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Hirvenjauheliha oma saalis631g706kcal138.7g0g18.9g0g
Emmental juustoraaste, lidl150g553kcal43.5g0g42g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10032g4030kcal401.8g298.2g127g33g
Valittu annoskoko5016g2015kcal200.9g149.1g63.5g16.5g
Annoskoko puolitettuna2508g1007kcal100.5g74.6g31.8g8.3g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312