Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)250g62kcal2.5g13.7g0g3.5g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Basilika, kuivattu 1.2g3.2kcal0.2g0.3g0g0.5g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1005g503kcal9.4g40.4g34.4g12g
Valittu annoskoko502g252kcal4.7g20.2g17.2g6g
Annoskoko puolitettuna251g126kcal2.4g10.1g8.6g3g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471