Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 67g474kcal0.5g0.3g53.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 116g397kcal11.8g81g1.4g4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 22g14kcal0.7g1.1g0.8g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 222g86kcal0.4g18.1g0.2g3.3g
Voi 11g81kcal0.1g0g9g0g
Manteli 22g137kcal5.4g1.5g12g1.6g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.1g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 5.3g12kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g2564kcal38g242.8g153.6g17.8g
Valittu annoskoko504g1282kcal19g121.4g76.8g8.9g
Annoskoko puolitettuna252g641kcal9.5g60.7g38.4g4.5g
Arvot/100g100g255kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935