Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g167g34kcal1g6.4g0.5g2.3g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipuli 13g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g13g3.3kcal0.1g1.2g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 267g530kcal7g2.1g51.9g17.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g1185kcal19.4g27.6g105.2g42.4g
Valittu annoskoko504g592kcal9.7g13.8g52.6g21.2g
Annoskoko puolitettuna252g296kcal4.9g6.9g26.3g10.6g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081