Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2334g493kcal28g79.4g4.7g49g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)934g1494kcal177.4g0g84g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl35g315kcal0g0g35g0g
Sipuli 350g106kcal4.4g16.8g0.7g6g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g233g82kcal0.9g11.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1167g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10108g4979kcal421.4g215.8g248.8g110g
Valittu annoskoko5054g2489kcal210.7g107.9g124.4g55g
Annoskoko puolitettuna2527g1245kcal105.4g54g62.2g27.5g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323