Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha701g1163kcal133.1g0g70.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1168g889kcal22g181g2.3g11.7g
Porkkana 117g38kcal0.7g6.5g0.2g3g
Lanttu 117g34kcal1.2g5.4g0.4g2.1g
Sipuli 117g35kcal1.5g5.6g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 2803g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)26g72kcal2.4g4.6g4.9g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10108g4462kcal321.8g406.2g156.2g37.8g
Valittu annoskoko5054g2231kcal160.9g203.1g78.1g18.9g
Annoskoko puolitettuna2527g1116kcal80.5g101.6g39.1g9.5g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462