Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2002g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g44g159kcal19.8g17.6g2.6g0g
Kaurahiutale 320g1198kcal46.4g182.5g23.4g32g
Vehnäjauho puolikarkea 1041g3571kcal106.1g728.6g12.5g36.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 1321g4016kcal115.6g731.9g25.1g183.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl360g3243kcal0g0g360.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10176g24374kcal575.8g3321.2g847.8g504g
Valittu annoskoko5088g12187kcal287.9g1660.6g423.9g252g
Annoskoko puolitettuna2544g6094kcal144g830.3g212g126g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417