Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini19g65kcal15.9g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton232g49kcal0.7g3.7g0g0.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1858g1192kcal59.5g89.5g65g0.2g
Kananmuna, keitetty 1115g1590kcal139.3g3.3g114.3g0g
Sipuli (kuorittu)372g100kcal4.8g17.8g0.7g6.3g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g1393g1811kcal340g20.9g32g0g
Tilli mauste43g7.3kcal0.6g0.4g0.3g0g
Ruohosipuli, tuore65g18kcal0.9g2.5g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10192g9664kcal1123.4g276.2g425.4g14.8g
Valittu annoskoko5096g4832kcal561.7g138.1g212.7g7.4g
Annoskoko puolitettuna2548g2416kcal280.9g69.1g106.4g3.7g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121