Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g1.8g8.4kcal0.4g0g0.8g0.5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g1.8g10kcal0.4g0.4g0.9g0.1g
Siirappi 1.7g5.1kcal0g1.3g0g0g
Hiiva, 50g0.6g0.4kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale6.1g21kcal0.9g3.4g0.4g0.3g
Grahamjauho 17g56kcal1.8g10.3g0.4g1.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl4.9g17kcal0.7g3.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g235kcal8.6g37g5.4g5.8g
Valittu annoskoko51g118kcal4.3g18.5g2.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna26g59kcal2.2g9.3g1.4g1.5g
Arvot/100g100g230kcal8.4g36.2g5.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286