Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini0.2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.3g0.5kcal0g0g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 19g12kcal0.6g0.9g0.7g0g
Kananmuna, keitetty 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g14g18kcal3.4g0.2g0.3g0g
Tilli mauste0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g97kcal11.2g2.6g4.2g0.2g
Valittu annoskoko51g49kcal5.6g1.3g2.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna26g24kcal2.8g0.7g1.1g0.1g
Arvot/100g100g95kcal10.9g2.5g4.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121