Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g28g94kcal3.4g18.6g0.7g2.3g
Grahamjauho 1.7g5.6kcal0.2g1g0g0.2g
Siirappi 1.2g3.8kcal0g0.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.2g4kcal0.4g0.1g0.2g0.4g
Seesaminsiemen, kuorineen 1g6.7kcal0.3g0.1g0.6g0.1g
Rypsiöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g245kcal9g41.4g4.6g6.2g
Valittu annoskoko51g122kcal4.5g20.7g2.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna26g61kcal2.3g10.4g1.2g1.6g
Arvot/100g100g239kcal8.8g40.4g4.5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010