Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 35g8.4kcal0.6g0.8g0.1g0.8g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 11g6.7kcal0.3g0.5g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.6kcal0.1g0.7g0g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.1g7.6kcal0g0g0.8g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste3.5g13kcal1g0.1g1g0g
Rypsiöljy 0.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g84kcal4g4.2g5.4g1.6g
Valittu annoskoko52g42kcal2g2.1g2.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna26g21kcal1g1.1g1.4g0.4g
Arvot/100g100g81kcal3.9g4g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130