Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.2g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 16g22kcal1.5g0.3g1.7g0g
Tomaattimurska 6.3g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g13g3.3kcal0.2g0.5g0g0g
Soijakastike 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Punaviini 2.6g1.8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g74kcal3.6g3.8g4.2g0.6g
Valittu annoskoko52g37kcal1.8g1.9g2.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna26g19kcal0.9g1g1.1g0.2g
Arvot/100g100g72kcal3.5g3.7g4.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424