Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3339g2542kcal62.8g517.6g6.7g33.4g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)557g835kcal55.7g61.2g39g0g
Sipuli 668g202kcal8.3g32.1g1.3g11.4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)445g712kcal12g12g66.8g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g13g41kcal2.4g5.5g1.1g2.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 56g25kcal1.7g2.7g0.8g0g
Rypsiöljy 22g197kcal0g0g22.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10200g9110kcal285.8g1262.2g276g94.4g
Valittu annoskoko5100g4555kcal142.9g631.1g138g47.2g
Annoskoko puolitettuna2550g2278kcal71.5g315.6g69g23.6g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075