Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g219g285kcal2.2g2.2g2.2g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g10g0.2g0.5g
Sipuli (kuorittu)39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Vesi219g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g13g50kcal0.1g12.1g0.1g0g
Oliiviöljy 6.6g58kcal0g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1022g904kcal8.4g52.4g18.4g6.8g
Valittu annoskoko511g452kcal4.2g26.2g9.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna256g226kcal2.1g13.1g4.6g1.7g
Arvot/100g100g89kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026