Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 70g27kcal0.7g4.8g0.1g1.8g
Palsternakka 33g21kcal0.2g3.9g0.1g1.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)3.5g8.8kcal0.4g0.1g0.8g0.1g
Vesi219g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g3.3g3.7kcal0g0.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 88g34kcal0.1g7.1g0.1g1.3g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g33g69kcal7.6g0g4.3g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g11g15kcal0.3g0.7g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1024g386kcal20g40g13.6g11.2g
Valittu annoskoko512g193kcal10g20g6.8g5.6g
Annoskoko puolitettuna256g97kcal5g10g3.4g2.8g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712