Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl2399g8155kcal48g72g839.5g0g
Sokeri 255g1034kcal0g254.6g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja1199g1919kcal87.5g191.9g84g0g
Lakka1199g504kcal16.8g93.5g6g44.4g
Liivate 60g209kcal51.3g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10224g23643kcal407.2g1224g1859.2g88.8g
Valittu annoskoko5112g11821kcal203.6g612g929.6g44.4g
Annoskoko puolitettuna2556g5911kcal101.8g306g464.8g22.2g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309843