Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g2876g892kcal35.7g209.6g5.8g89.1g
Sipuli (kuorittu)623g168kcal8.1g29.9g1.2g10.6g
Peruna, keskikokoinen 60g719g431kcal10.8g93.5g0.7g6.5g
Oliiviöljy 129g1144kcal0g0g129.4g0g
Ruokakerma 5%, Valio719g467kcal10.8g30.2g35.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g29g30kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Valkopippuri 2.9g8.1kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10224g6282kcal136g738.2g346.6g215.2g
Valittu annoskoko5112g3141kcal68g369.1g173.3g107.6g
Annoskoko puolitettuna2556g1570kcal34g184.6g86.7g53.8g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297