Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai93g324kcal11.1g65.7g1.9g3.2g
Sokeri 148g601kcal0g147.8g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen132g951kcal0g0g105.7g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g53g48kcal0.5g3.2g3.7g0.4g
Kananmuna 50g(kpl)53g67kcal5.8g0.2g4.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.1g8.5kcal0g2.1g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)32g57kcal0.1g13g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1024g4110kcal35g464g232.4g8.4g
Valittu annoskoko512g2055kcal17.5g232g116.2g4.2g
Annoskoko puolitettuna256g1028kcal8.8g116g58.1g2.1g
Arvot/100g100g401kcal3.4g45.3g22.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321412