Kiinalainen kasviswokki

1/2 parsakaalia (150 g)
2 porkkanaa ( 130 g)
2 sipulia (100 g)
2 valosipulin kynttä ( 2 g)
2rkl soijaa
1 rkl perunjauhoja suurustamiseen
bambunversoja (100 g)
inkivääriä maun mukaan
sesamöljyä maun mukaan

Pilko parsakaali, porkkana, sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

Valuta bambunversoista neste pois.

Laita liraus öljyä kuumalle pannulle ja heitä sipulit ( myös valkosipuli), parsakaali, porkkana ja inkivääri kuumalle pannulle ja pyörittele niitä hetki.

Sitten lisää soijaa maun mukaan ( muttei liikaa), sesamöljyä ja chiliä jos tykkää, n. 1-2 dl vettä sitten bambunversot ja pieneen vesimäärään sekoitetut perunajauhot.

Pyöräytä lastalla pari kertaa, lisää vielä muutama tippa sesamöljyä ja ruoka on valmis!
Kasvisten on tarkoitus olla "al dente", eikä ihan lilluja ja siinä onnistuu helposti, kun ei vaan pyörittele niitä liian kauan pannulla nesteen kanssa.

Halutessaan wokkiin voi lisätä kalaa, kanaa, katkarapuja tms. Välillä laitan kiinalaisia sieniä, pähkinöitä, saatan heittää sekaan riisinuudeleitä tms. Maistuu kiinalaiselta ja on todella nopea ruoka.

Valmistelut n. 5 min ja kypsentäminen n. 7 minuuttia.

Perus arkiruokaa ja täynnä kasviksia, lasten lempparia.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Lillikivekas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 1500g526kcal69.3g29.3g4.5g37.5g
Porkkana 1300g425kcal8.1g72.3g2.6g33.2g
Sipuli (kuorittu)1000g270kcal13g48g2g17g
Valkosipuli, tuore, silputtu40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Bambunverso 1000g134kcal15g7g2g14g
Inkivääri, tuore, silputtu50g40kcal0.9g8.9g0.4g1g
Soijakastike 180g109kcal9.3g17.1g0.1g0g
Sesamöljy,luomu (Emile nöel), annos 5g50g450kcal0g0g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10240g3990kcal237.6g378.2g123.6g207g
Valittu annoskoko5120g1995kcal118.8g189.1g61.8g103.5g
Annoskoko puolitettuna2560g998kcal59.4g94.6g30.9g51.8g
Arvot/100g100g39kcal2.3g3.7g1.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=278413