Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman2238g3804kcal268.5g0g223.8g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)62g172kcal5.8g11.1g11.7g0.3g
Vesi1119g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1399g839kcal14g62.9g55.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 168g576kcal17.1g117.5g2g5.9g
Rypsiöljy 140g1237kcal0g0g139.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10248g13255kcal610.8g383g866.4g12.4g
Valittu annoskoko5124g6628kcal305.4g191.5g433.2g6.2g
Annoskoko puolitettuna2562g3314kcal152.7g95.8g216.6g3.1g
Arvot/100g100g129kcal6g3.7g8.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475