Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3505g836kcal63.1g76.4g10.5g79.9g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1051g665kcal31.5g50.5g36.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 105g361kcal10.7g73.6g1.3g3.7g
Oivariini, 80 normaalisuolainen105g757kcal1.1g1.1g84.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste351g1262kcal101.6g6g98.1g0g
Rypsiöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10304g8380kcal416g415.2g531.6g167.2g
Valittu annoskoko5152g4190kcal208g207.6g265.8g83.6g
Annoskoko puolitettuna2576g2095kcal104g103.8g132.9g41.8g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130