Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 89g270kcal16g43.3g0.9g9.6g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g54g169kcal6.4g0.5g16.1g0g
Vesi357g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sinappi 2.7g3.5kcal0.1g0.4g0.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.9g8.2kcal0.3g0.2g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1033g906kcal45.8g89.8g35.8g19.6g
Valittu annoskoko516g453kcal22.9g44.9g17.9g9.8g
Annoskoko puolitettuna258g227kcal11.5g22.5g9g4.9g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576