Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g68g243kcal9.7g39.8g4.7g6.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 281g128kcal8.4g13.5g4.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 169g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1035g742kcal36.2g106.6g17.8g12.6g
Valittu annoskoko518g371kcal18.1g53.3g8.9g6.3g
Annoskoko puolitettuna259g186kcal9.1g26.7g4.5g3.2g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103