Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 227g777kcal23.1g158.5g2.7g7.9g
Sokeri 99g401kcal0g98.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 58g406kcal0.4g0g45.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.7g27kcal1g5.2g0.6g2.4g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.9g9kcal0.3g1.7g0.2g0.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen116g38kcal3.8g5.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1036g3373kcal57.2g553.4g98.6g22.2g
Valittu annoskoko518g1687kcal28.6g276.7g49.3g11.1g
Annoskoko puolitettuna259g843kcal14.3g138.4g24.7g5.6g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780