Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1072g7612kcal8g4.3g857.3g0g
Sokeri 683g2773kcal0g682.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1045g3657kcal125.4g741.8g21.9g31.3g
Kananmuna kuoreton 295g420kcal36.8g0.9g30.2g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)402g133kcal13.3g19.7g0g0g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka27g107kcal0g26.5g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1607g547kcal3.2g114.1g4.8g28.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g27g98kcal0.9g21.3g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g30785kcal378g3242.4g1830.2g120.6g
Valittu annoskoko5184g15393kcal189g1621.2g915.1g60.3g
Annoskoko puolitettuna2592g7696kcal94.5g810.6g457.6g30.2g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272