Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 133g944kcal1g0.5g106.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1595g526kcal52.6g78.2g0g0g
Hiiva 133g99kcal17.4g1.5g0.5g9.2g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki532g298kcal45.2g26.6g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2765g9487kcal281.7g1935.4g33.2g96.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g22708kcal795.8g4084.4g282.2g212g
Valittu annoskoko5184g11354kcal397.9g2042.2g141.1g106g
Annoskoko puolitettuna2592g5677kcal199g1021.1g70.6g53g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567