Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g4800g3120kcal153.6g230.4g168g0g
Sitruunamehu, laimentamaton192g40kcal0.6g3.1g0g0.2g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g24g41kcal1.9g7.7g0.2g0g
Sinappi 48g63kcal2.1g6.8g2.9g0.8g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g72g43kcal2.2g10.8g0.1g0g
Tilli mauste48g8.2kcal0.7g0.5g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g6631kcal322.2g518.6g343.2g2g
Valittu annoskoko5184g3316kcal161.1g259.3g171.6g1g
Annoskoko puolitettuna2592g1658kcal80.6g129.7g85.8g0.5g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789