Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 2553g2066kcal40.1g429.7g1.3g76.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)751g225kcal7.5g30g3g1.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g375g451kcal12.8g13.5g37.5g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g300g78kcal3.6g14.4g0.6g5.1g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1201g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10392g5641kcal128g975.2g84.8g166.4g
Valittu annoskoko5196g2820kcal64g487.6g42.4g83.2g
Annoskoko puolitettuna2598g1410kcal32g243.8g21.2g41.6g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600