Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki25g20kcal3.3g0.5g0.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 25g33kcal0.7g0.8g3g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g112kcal8g3.8g7g0g
Valittu annoskoko52g56kcal4g1.9g3.5g0g
Annoskoko puolitettuna26g28kcal2g1g1.8g0g
Arvot/100g100g108kcal7.7g3.7g6.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803