Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 12g89kcal0.1g0g10g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 10g12kcal1.1g0g0.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g13g78kcal3.1g0.9g7g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 8.3g27kcal0.2g0.2g2.9g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl1.5g9kcal0.2g0g0.9g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g6.8g11kcal0g2.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g463kcal9.4g9.8g43.4g0.2g
Valittu annoskoko53g232kcal4.7g4.9g21.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna27g116kcal2.4g2.5g10.9g0.1g
Arvot/100g100g438kcal8.9g9.3g41g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223