Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki252g202kcal32.8g5g5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 252g334kcal6.6g8.1g30.3g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5g21kcal0g5g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g8.8g2.7kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g1118kcal78.8g38g70.6g0g
Valittu annoskoko520g559kcal39.4g19g35.3g0g
Annoskoko puolitettuna260g280kcal19.7g9.5g17.7g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803