Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi880g3959kcal57.2g527.8g184.7g27.3g
Voi 176g1276kcal2.1g0.7g143g0g
Vadelma 1056g434kcal10.6g43.3g8.4g39.1g
Sokeri 282g1143kcal0g281.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g352g897kcal20.8g11.3g84.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 352g1162kcal7g10.6g123.2g0g
Liivatelehti, gelatiini1760g6141kcal1506.1g0g1.8g0g
Vesi352g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10416g30022kcal3207.6g1749.8g1090.4g132.8g
Valittu annoskoko5208g15011kcal1603.8g874.9g545.2g66.4g
Annoskoko puolitettuna2604g7506kcal801.9g437.5g272.6g33.2g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584